VIDEO: Samantas Tīnas Eirovīzijas dziesma saceļ pamatīgu troksni; pat aicina to aizliegt

Kadrs no video

Mūziķis un pasākumu vadītājs Kaspars Pudniks sabiedrības iniciatīvu platformā “manabalss.lv” iesniedzis priekšlikumu balsu vākšanai par to, lai Samanta Tīna šogad nedotos uz Roterdamu un nepiedalītos Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Kaut arī iniciatīva šobrīd vairs nav atrodama, tomēr aicinājums “boikotēt” dziedātājas jauno dalībdziesmu Starptautiskajā dziesmu konkursā vēl aizvien ir palicis.

Kaspars sociālajā vietnē “Facebook” raksta: “Ja kāds cerēja, ka sabiedrība klusēs un ļaus iznīcināt tajā pastāvošās tradicionālās ģimeņu un latviešu kultūras vērtības, varu apbēdināt – TĀ NENOTIKS!!! Ja kāds domāja, ka varēs spļaut tautas dvēselē, jo par to nekas nebūs, varu apbēdināt -TĀ NEBŪS! Latviešu tauta aizstāvēs savas ģimenes un bērnus! Par Latviju! Par stiprām ģimenēm! Par vērtībām! INICIATĪVA IESNIEGTA!

“Lūdzam atsaukt Latvijas dalību 2021.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā!” (Gaidām iniciatīvas apstiprināšanu!)”.

Savu viedokli neslēpj arī skandalozais mūziķis un raidījumu vadītājs Andris Kivičs.

Dziedātāja Samanta Tīna 12. martā nodeva publikas vērtējumam “Eirovīzijas” dziesmu un videoklipu “The Moon is Rising”.
Sociālajos tīklos par dzirdēto un redzēto valda nevienprātība.

Eirovīzijas dziesmu konkurss pērn pandēmijas dēļ nenotika, bet Samantai Tīnai, kura ar dziesmu “Still Breathing” uzvarēja konkursā “Supernova 2020”, šogad ir iespēja startēt uz lielās Eirovīzijas skatuves.

Ņemot vērā Eirovīzijas noteikumus, šī gada konkursā viņa nevarēs piedalīties ar dziesmu “Still Breathing”, tāpēc top jauna dziesma, jauns tērps, jauns skatuves priekšnesums un top pilnīgi cits dalības koncepts, kas jāizveido trīs dažādiem norises scenārijiem; kurš no tiem izrādīsies īstais, zināsim tikai tuvojoties pašam konkursam maijā.

Lai atrastu savu jauno dziesmu, Samanta Tīna izvēlējās mūziķu komandas, kas divu dienu muzikālā darbnīcā radīja savu redzējumu par to, kā būtu jāskan Eirovīzijas dziesmai. Dziedātāja arī vaicāja ekspertiem un iepriekšējo gadu Eirovīzijas dalībniekiem, kādai, viņuprāt, ir jābūt Eirovīzijas dziesmai.

Savā uzrunā mūziķu komandai, kas piedalījās dziesmu rakstīšanas nometnē, Samanta Tīna sacīja: “Es nemeklēju standarta Eirovīzijas klasiku, Eirovīzijas dziesmu, es gribu palikt pie tā pārsteiguma, pie tā trakā.

Es gribu, lai dziesmā ir kaut kas slavinošs – kults, tradīcijas, ka visi saprot, kad iznāku – Latvija!

Es nerunāju par trijdekšņa sišanu, Lielvārdes jostas apjošanu, es par to nerunāju, es runāju par kaut ko mūsdienīgās krāsās.”

Dziesmu rakstīšanas nometnē tika sarakstītas 11 kompozīcijas, kuru skices Samanta Tīna iedziedāja, tad vērtēja un analizēja ar visiem dalībniekiem, dažas no tām domās “ieliekot kastītē” kā potenciālos singlus savai tālākajai darbībai, bet beigās četras skices un to komandas tika saliedētas, lai radītu Eirovīzijas dziesmu. Interesanti – lai iedvesmotos pati un iedvesmotu komandu,

Pievienot komentāru